6 originale håndskriftsblade

6 originale håndskriftsblade
  • Reading time:2 mins read

17.04.2010

Originale middelalder manuskript sider
Er nu en lykkelig ejer af 6 originale håndskrifts blade på pergament fra senmiddelalderlig nordfransk tidebog til brug i Troyes. Latinsk tekst. Nordfrankrig, 10.5×15.3 cm. Nogle af dem har lidt gennemtæring i bogstaverne på grund af blæksyren.

Det er så mine første oprindelige originale middelalder sider, som stammer fra slutningen af 1400-tallet. De er købt dem antikvarisk her i København i foråret. Jeg fik et godt tilbud, da forretningen var ved at dreje nøglen om efter mange år i branchen. Tilbuddet var så unik, men lå i den ret dyre ende, så jeg måtte ud og tage et lille privat lån.  Om jeg vil sælge dem igen en skønne dag, ved jeg endnu ikke.For nu vil jeg bare nyde dem, men ansvaret følger jo også med. Dette her er helt unik og det kræver respekt og nænsomhed at “arvetage” disse små 600 år gamle sider. Forsøger at undgå at de bliver udsat for meget lys, så jeg scanner dem ikke. Jeg har taget nogle fotos, tidlig i morgen lyset.

Dette er ret fantastisk mht. mine studier omkring middelalder manuskripter. Er meget taknemlig.

0