Lydbølger kan ikke rejse gennem rummets vakuum.

Men elektromagnetiske bølger kan. Disse elektromagnetiske bølger kan registreres af enheder, kaldet spektrografer, i gigantiske teleskoper.

Man kan konvertere disse elektromagnetiske bølger til lydbølger; reducere frekvensen 1750 milliarder gange, da de oprindelige frekvenser er alt for høje til, at mennesker eller endda hunde kan høre dem. Dette giver mulighed for at lytte til mange dele af Universet.

Eksempelvis kan man høre sangen fra en komet, klokkespillet når stjerner bliver født eller er døende, koret af en kvasar eller hjertet af en galakse – og meget mere.

Alt dette udføres selvfølgelig af NASA og har til dato været min største inspirationskilde til skabelsen af Spacetours. I min fantasi forestiller jeg mig, at jeg træder ud af mit rumskib efter de mange ture ud i rummet. Derefter bearbejder jeg de samlede rumlyde og transformerer dem om til elektronisk musik i mange stilarter.

Jeg bruger synthesizer og trommemaskiner som mine instrumenter. At få lytteren med ud på mine fantasirejser rundt omkring til planeterne. Højt at flyve/dybt at falde – det er rigtigt, så nogle af mine lydrejser er specielt designet til meditativ brug. Her er lydbølgerne og frekvenserne så dybe, at din indre biograf går i dvale. Måske ligefrem healende? Kort og godt – mit lille mini lydstudie producerer musik og lyd design. Lyt gerne med!

Komplet oversigt af mit lydunivers og lyd produktioner er samlet på egen website. www.spacetours.dk. og på min Soundcloud.com/spacetours