Cantigas de Santa Maria

Cantigas de Santa Maria
  • Reading time:2 mins read

20.03.2007

De allerførste test forsøg af Scriptorium projektet

Test af ”Cantigas de Santa Maria” er malet. De allerførste forsøg foretaget på Møn og derefter i Sverige. På Møn testede min gode fader og jeg forskellige papirtyper. Min far der er gammel grafiker, havde han specielt fint kunstpapir liggende, som vi testede på. Og de første resultater var overraskende. Når jeg ”ældede” dem, reagerede de vidt forskelligt. Nogle endte med at blive helt grønne, når de tørrede, andre reagerede helt uforudsigeligt, sikkert pga. papir stukturen. Noget havde meget lim i og andre typer papir var gennemsigtig og blødt. Der ligger mange test forude her.

Derefter gik turen til Sverige i min gode vens hytte i Småland. Her jeg malede jeg de allerførste forsøg. Motivet som jeg havde valgt var fra manuskriptet ”Cantigas de Santa Maria (1221-1284)” En forholdsvis enkelt serie med middelalder musikere. Uden tekst og de minder lidt om en naiv tegneserie streg. Sjov at starte op på. Det første jeg kunne indse var at mine materialer var helt forkert. Jeg måtte have fat i ordentlige professionelle farver, og især penslerne til de helt små detaljer var et problem. Jeg måtte opgraderer.

Godt at komme i gang, efter at have filosoferet så længe over det. Og godt at komme i gang med at male i det hele taget, efter års fravær, nok mest pga. computeren har indtaget alt ens tid.

0