Dansen med Google

Dansen med Google
Dansen med Google (Screen Shot 2017-03-16)
  • Reading time:2 mins read

At danse med en elektronisk partner. At danse med Google krav og spilleregler, er hvad jeg kalder det for sjovt, også kaldet Search engine optimization (SEO) – i alt min uvidenhed og selvlærtes HTML/CSS/PHP erfaring har jeg stødt på mange udfordringer. Flere af dem kunne man kalde, op ad bakke og i strid modvind. At ikke sætte sig ordentlig ind i hvad Google kræver koster. Og det var lige det jeg måtte lære på den hårde måde. www.jeanne-darc.info – mit flagskib. Lå i flere år på første side, hvis man googlede Jeanne d’Arc eller Joan of Arc. For et par år siden begyndte Google så at sende mig beskeder om at jeanne-darc.info var “outdated” og ikke mobil venlig. Hvis jeg ikke fiksede det vil der være konsekvenser. Nu var det sådanne at jeg ikke lige besad den knowhow samt var midt i en flytning, så det at “lige fikse det” var ikke en mulighed. Og vupti – ned røg man fra listen. Helt tilbage til side 76, og deromkring. En placering der mere eller mindre er ligegyldig. Få – vel ingen? klikker så langt på deres søgeresultater.

Tiden kom til at jeg kunne genopbygge hele websiten (der havde taget år at frembringe) – min viden var nu ok til at danse med. Jeg havde lært wordpress fra bunden. SEO, og mobil venlig blev den. Men at få den op på første siden skete bare ikke. Jeg lod projektet ligge og jonglerede videre med alle mine andre projektet. Så her forleden dag, teste jeg lige hurtigt. Googlede Jeanne d’Arc – og til min glædelige overraskelse så jeg web projektet igen var komme op foran. Tog straks et skærmkopi.

Knokle arbejde – men den høre ikke til “bagi” på side 70… – ikke for at virke arrogant, men så hvidt vides er den den største, mest gennemarbejde website om det emne. Min (ikke konkurrenter) men kollegaer har fine men enkle side med langt under halvdelen af info en mit projekt. Så jeg syntes den hørte til op foran. Har egentlig aldrig forsøgt at slippe uden om, snyde Google, så efter denne tur, kan jeg kun tilføje til sidst. Tak for dansen 🙂

0