De 9 Vikinge Skjolde

De 9 Vikinge Skjolde
  • Reading time:3 mins read

Vinterhygge. Har gudhjælpemig påtaget mig endnu en ulønnet opgave, ganske frivilligt. Skal male 9 Viking skjolde til min Sambaskole Bafo do Mundo’s parade vogn. Troede først det ville være en efterårs ting, men næh nej. Pladerne som jeg skal male på, var ikke lige til at få i hus. Løsninger og forslag, rådslagning, transport, og indkøb af materiale, samt at få skåret pladerne runde har taget flere måneder over vinteren. Endelig her i marts er de grundet og klart til at blive malet. Havde ikke lige troet det skulle tage så laaang tid, men det er okay. Nu er det tid.

Har aldrig arbejdet med historiske viking motiver førhen. Kun lidt omkring runer på en tegneserie. Så jeg er ret glad for at stifte bekendtskab med emnet. Nu det ikke fordi skjoldene skal være nøjagtige og have patina, men derimod være kraftige pastel farverige, da det skal bruges til Karnevallet 2018. De skal side på sambaskolens parade vogn. Otte i alt. Fire på hver side.

Den første bøtte lysebrun maling er næsten brugt op. Malede alle 9 plader, selvom der kun skal bruges 8. Efter de blev grundet testede jeg med et motiv med kun den hvide baggrund. Det så ikke rigtig ud, så jeg ville grunde dem endnu engang. Denne gange med træstruktur og her valgte jeg at bruge mine hænder. Jeg gned malingen ud i lange striber. Men kun med lidt maling af gange så det forblev tørt at arbejde med. Mine højre hånd er helt slidt, faktisk så meget at jeg ikke kunne åbne min iPad i går pga. mine fingeraftryk var helt udviskede og slidt væk. Men til trods, så er det jo drøn intenst og sjovt at bruge sine hænder som pensel.

Selve teknikken med at få mønstret over på træet foregik via kæmpe store prints. Når et var valgt og lagt klart, prikkede jeg hundredvis af små huller der hvor stregerne var. Når papiret med mønstret kom væk var der en masse prikker som fungerede som ledetråde. Dem tegnede jeg op og fyldte derefter maling i forskellige farve indtil det står færdigt. Jeg brugte nogle helt nye friske maling tuscher til at tegne de sidste streger op. Til sidst en gang lak for at beskytte imod regn.

De 8 skjolde blev påmonteret sambaskolens parade vogn og til sidst kom der en skjoldbule af metal på som prikken over i’et. Vognen blev trukket igennem strøget en enkelt gang hvad hele projektet var beregnet til. Det var godt vejr, og alt gik fint. Der var mange tilskuer og Bafo do Mundo sambaskole lod til have haft glæde af mit arbejde. Nogle dage efter Karnevallet afmonterede vi skjoldene og kort tid efter var de fleste kommet videre. Nogle af skjoldene kom på et par børnehaver, hvor en af dem sjov nok hed Valhalla. Andre gik til private og sidst men ikke mindst. Det var en kæmpe fornøjelse at arbejde med.

Skål i mjød.

0