Det lykkedes sgu!

Det lykkedes sgu!
Lille Dreng I Rød Trøje
  • Reading time:4 mins read

En lille anderledes anekdote fra min lille tegnestue.

I morgen udkommer min kære far med en ny bog der er en blanding af en kunstbog og biografi. Min Far ønskede at jeg skulle have denne opgave selvom jeg ingen erfaring havde i det grafiske publishing univers. Ikke andet end en masse opgaver som illustrationer og cover design som stod for sig selv. Men ikke en hel bog.
Jeg påtog mig opgaven med en del tøven og det endte også med at blive en uoverskuelig opgave bl.a. fordi min søn ankom med storken, samt midt i det hele måtte min kære fader igennem en ond bypass operation med en efterfølgende kraftig medicin forgiftning og genoptræning.

Håndklædet blev smidt i ringen. Opgaven blev givet videre til en anden grafisk designer som opgav ret hurtigt. Det var åbenbart for komplekst, at visuelt formidle spiritualitet, kunst og biografi på en gang? Dét kunne jeg ikke have på mine skuldre, Stolt er man jo, så jeg tog handske op igen, spyttede i den. Det gamle Bie våbenskjold blev pudset blankt. Nu skulle der ligges arm.
Satans til mystiske dragende bøger, som jeg jo i forvejen elsker så intenst. De skulle ikke bare have lov til at pryde i min reoler imens de sang i kor. “Haha du kan ikke lave mig”. Jeg var intenst opsat på at knække koden og rejsen begyndte.
Det blev til en laaang rejse som tog små tre år, lige fra fotografering af min Fars fantastiske kunst, skanning af skitser fra hans notesbøger, research på bogformat, valg af typografi og layout opsætning helt til det færdige tryk. Og modvinden blev ved med at stå på. Jeg blev gang på gang vippet af pinden Af den simpel grund, uvidenhed. Da jeg stod alene med projektet, ja så løb jeg ind i alle de klassiske fejl man kan forestille sig.

Hele den grafiske proces at lære layout software fra bunden tog tid. Utallige rettelser og retouchering i Photoshop. Korrektur på korrektur på korrektur. Computer nedbrud osv. Men det blev dog til mange gode dialoger med et par af de store forlag, der gerne ville have udgive bogen. Vi valgte dog at styre det hele selv og have fuld kontrol.

De sidste brikker i puslespillet blev til alt held hjulpet af min kære kusine, da hun tilbød at udgive bogen under hendes forlag. Nu kunne distributionen blive en realitet. Så det endte med at blive et lille familie foretagende.
Trykprocessen er en helt historie for sig selv. Det tog næste fem uger. Valg af papir, garn hæftning, hardcover og prøvetryk frem og tilbage, men jeg har da fået en god ny bekendt. Trykkeri Nils fra Sønderjylland.

Så projektet lykkedes sørme. Bogen er nu til salg på Saxo.
Den udkommer på Danmarks befrielsesdag nøjagtig 75 efter hvor bogen historie begynder.
Der ligger nu en bog her ved min side som har så meget sjæl at den ligner en sjældent perle. Det lykkes at få formidlet min kære faders ønske og samle hans fabelagtige kunst og historie. Det var det hele værd.

Med det slutter en faderlig ring på en måde.
Jeg har haft et tæt arbejde sammen med min Far, og hjulpet ham med at formidle den oplevelse, hvor min farfar så pludseligt og voldeligt forsvandt ud af hans liv. Min Farfar var blevet stukket og taget af tyskerne, hvorefter han blev sendt i koncentrationslejr.
Nu er jeg selv blevet Far og har en lille søn som jeg kan vise bogen frem til.

Penge har aldrig drevet denne opgave. Det er en hjertesag på alle mulige måde. Min belønningen er udover en meget lykkelig Far, en erfaring at udføre og udgive bøger. Og denne erfaringen er allerede taget i brug på et nyopstartet bog projekt, som jeg har på fornemmelsen kan gøre mange glade. At glæde gør godt

Tak fordi du læste med

0