Det nye tegnebord

Det nye tegnebord
At lære på den hårde måde
  • Reading time:4 mins read

Denne sommer er ikke brugt på at feriere. Tværtimod. Da hele min lejlighed blev belejret i maj af store stygge onde EL mennesker, lå det ligesom i kortene. Dette kommer til at blive en arbejd “ferie” Da bygningen hvor jeg bor har gennemgået en total renovering hvor ALT el skulle udskiftes fra a til z, var der ingen vej uden om. Da jeg viste det i god tid i forvejen og min lejlighed trængte til en gennemgang samt en “baby proofing” pga. af lille sønnike er dukket op, ja så var det bare på med arbejdshandskerne. I små tre ugers koncentreret blev alle ledninger og kontakter skiftet og det tilhørerne støv og rod der opstod i kølvandet var enormt. Vi havde de flinkeste hårdtarbejdende håndværker daglig knoklende, men det tog ca. fire ekstra uger efterfølgende at reparerer og mure, male og der gik tre kasser fugemasse til i processen. Men hold da op hvor er det skønt og min elskede lille tegnestue/studie har fået ekstra stikkontakter, nye hylder og ledningsskjulere op under bordet.

Og tegnebordet viste sig at skulle blive den store udfordring. En helt igennem opad bakke i modvinds oplevelse. Her var der meget jeg skulle lære. Først og fremmest, at man bare ikke skal springe over hvor gæret er lavest. Helt enkelt.

Jeg måtte uddele mig selv en medalje som havde inskriptionen TORSK…

Hvorfor? – jo fordi det gamle fine tegnebord jeg haft i over 20 år og som var specialt bygget til min gamle lejlighed hvor nu kun halvdelen stå tilbage. Ja det mente jeg at så også skulle have en “genopfriskning” da jeg havde kigget på det ellers meget flotte gyldent lakrøde overflade i så mange år. Jeg var ellers i meget stor tvivl inden jeg besluttede mig at male det hvidt. Og den beslutning gik i spind på resten af nye opsætning jeg arbejde på hele tegnestuens makeover skal igennem. Så da jeg allerede havde i gang med vandbaseret blank hvis træ panel, dør maling, tænkte jeg det kunne jeg da også bruge til det gamle fine bord…

Men næh nej, selv om jeg havde renset og slebet (dog ikke helt i bund) og bordet fik fire lag – gik det bare ikke. Jeg fandt ud af det på den sødeste måde. Sad med sønnike som havde nogle træklodset som han syntes skulle bankes hårdt ned i bordet. Bom, bom, bom og vupti midt i det nye fine hvide bord, var der nu slagmærker som pænt viste hvilken maling der havde været nedenunder. Hvad? – kunne det ryge af så nemt? Et enkelt skrab med en negl afgjorde det. Ja, det hang ikke ved. Den nye maling hang ikke ved i den gamle lak. Det bandt ikke 100%

Det næste par uger hvor sønnike brød igennem fik mig til at indset, det måtte helt af og jeg måtte starte forfra. Det kunne ikke fikses. Og jeg gik i gang med at skrabe lidt efter lidt det meste af malingen af. Efter dage med det blev min underarm så øm at jeg smed håndklædet i ringen og en centersliber blev indkøbt. OLIE og GRUND maling røg med ned i indkøbsposen. Operationen gik i gang og jeg fik slebet det sidste af. Det skal lige tilføjes at jeg aldrig havde brugt sådanne en ellers ret effektiv sliber førhen, og i min iver da jeg var færdig med den sidste rest, kigge jeg op og betragtede rummet havde skiftet fra hvis til lyserød… Et fint lakrød støvlag havde overtaget hele tegnestuen. ALT, over det hele, selvvæggene var pakket ind i støv.

Mellem seks og otte timer brugte jeg på at rengøre skaden. Men jeg havde nu en komplet ren træflade som skreg på grundmaling og kærlig behandling. To lag grunding som er olie baseret så det tog et par dage, og selve olie malingen der også har fået to omgange har nu endelig givet en tegnebord som er så hvidt og blank (glans 90) at det virker som om det er nedsunket fra himmelen. Dog har det taget fire uger at tørre og få olie stanken helt væk.

0