En drøm

En drøm
  • Reading time:5 mins read

Have en drøm d.30 sept. 2012
En komplet drøm, hvor jeg var bevist om at jeg drømte.

I et kloster. I en kirker, en meget dramatisk kirker formet som et kors, hvor det enorme store alter stod i midten sammensmeltet med selve arkitekturen og den over dårige meget drama udsmykning. Sort, mørkt, meget patina, mange figurer og detaljerede udskæringer men hele tiden koldt, mørkt og meget svagt lys.

Var der i “praktik” som munk eller i den dur.
Alle præsterne skulle noget en dag og vi unge, eller lærlinge skulle tage os af kirken imens de var borte på rejse. Jeg havde i sin tid ankommet med en masse udsmykning og diverse små figurer så som et kors der var hentet hjem fra mellemamerika fra min fader langt tilbage. Det var et gammelt træ kors med en bronche jesu statue. Kirken havde “adopteret” det og jeg havde et brænde ønske om at tage det tilbage nu hvor der kom en mulighed. Mine venner forstod vistnok at jagten gik ind, efter præsterne rejste.

Vi ledte over alt og fandt små stykke af alverdenens rekvilier gemt rundt om i kirken, og efter langt tid søgen fandt jeg korset. Føst senere fandt jeg den lille bronche statue gemt ved siden af andre små figurer. Alt var mørk, lidt lys og koldt. Det var en stemmning at nogle holdt øje med os.

Gulvet braste og alle forsvandt, men selve strukturen og alteret stod fast, det var kun nogle få steder inde omkring midten der opstod huller dybt dybt ned i mørket. Jeg hang i mine arme og kunne spotte at det var dybt dybt dybt uden bund. Det var afgrunden.

Jeg faldt ikke, alt blev stille og jeg hang der, og faldt i en døssen. Kunne høre nogle kom fra en side gang hen i mod mig fra en side gang med lidt lys, blåt vistnok? Det var døden, eller en mørk kuttehætte person der kom tæt hen imod mig. Kunne ikke se ordentlig da “det” kom fra ryggen af. Det var stille og kun en anelse vind uden fra kom igennem de store stenmure. Kunne mærke et åndedragt enkelt og snusene på min skuldrer og den sorte person forsvant langsomt og stille. Det var åbentbart ikke min tid til at blive smidt ned eller stå for tur til at blive droppet ned i hullet (stå til ansvar) – så det lykkes mig å en eller anden måde at hive mig op.

Hullerne “groede” sammen og kirken var igen den samme – jeg havde fundet mine figure og min venner kom frem fra sideskibene og der var en føelse af uforstående og løssluphed – måske glæde.

Mørkets “fyrste” havde vist sig og snuset mig an. Det var så underligt og voldsomt, for jeg viste jeg drømte.
Senere hen var jeg på en små frodig ø eller ved et sommer resortium, medieval reanachment måske viking? – kom ud til kysten hvor jeg så Camilla med sine unger lege i vandet. Det var sommer. Vi smilede til hinanden og vinkede. Gik videre langs kysten, som havde skrænter ned til vandet og så et ungt par ligge i græsset udklædt i historisk bondetøj. Den unge smukke mand fortalte mig at jeg skulle tage vare på den oplevelse og sørger for at skrive eller videregive historien om kirken og hullet.

Viste godt det var særligt og beskeden var fra den at det var et “tegn”

Allerede i drømmen var der mange stemninger og andre tanker blandet ind i det hele. Bevidstheden om at jeg viste det var en drøm og det var umuligt at tegne, skrive, filme denne intense kirke fik mig på forhånd til at opgive.

Men der var en titlen som stod fast. “The Seed”

Det var en provokation om at jeg skulle ytre mig i tekstform til verden.
Og kun med ord, velanskreven ord der omhandlede religion, tro, det at vi slå hinanden ihjel over religion, uden at vide det er forkert var budskabet. Plus at det hele var en illusion samt målet var at få folk til at forstå det er en opfindelse og den holder ikke længere. Muslimer, kristne jøder – alle guder er menneskeskabt og for os til at destruerer hinanden.

Jeg skulle animerer det i tekst???
Skulle skrive og opsætte det flot grafisk – tekster korte, tekster hvor indholdet ville få folk til at forstå at vi har kun EN verden og den kan være uden religion. Våbenløs….

Suk – noget af en friheds syrer hippie drøm.

Men jeg overveje da jeg vågnede at faktisk lave en youtube video kun med animeret smukke bogstaver/ tekst hvori der pænt blev opfordret til at tænkte sig ordenligt om.

A world without religion

0