En tabt Jysk lov i Vordingborg

En tabt Jysk lov i Vordingborg
  • Reading time:2 mins read

Nogle gange er man bare uheldig.

Min elskede fader havde en af mine manuskripter (Jysk Lov MS 01) til låns nogle år tilbage. Han ville gerne besøge den nye og kommende Bogcenter i Vordingborg som var opbygnings fasen. Han havde det for øje at det skulle det selvfølgelig være, da det oprindelig var fremstillet det i historien. Der var et større center og butik under opførelse og han havde et møde med daværende bestyrer af det endnu ikke åbnede butik tilhørende til centret. Han viste mit manuskript og de var vist begejstret og ville gerne have det som en vare. Han efterlod det der hvor alting stadig var i kasser og ikke færdigt. Alt i god tro.

Jeg fulgte op på deres møde og startede med at skrive uden held. Derefter kontaktede jeg dem, blot for at få at vide hende som min fader havde haft møde med, ikke arbejde der længere. Og der fandtes ingen Jysk lov. Det havde der aldrig været. Der var helt nye folk på og de havde såmænd tjek på sagerne.

Den var forsvundet, mistet – bare væk. Mit lille håndmalede Jysk Lov, var der en som havde rent med, og der var ingen beviser, papirer, intet jeg kunne stille op. Kun en historie omkring et møde med nogle der ikke arbejde der.

Min kære fader havde handlet i god tro og ingen af os havde forestillet os denne situation. Konklusionen er: “nogle gange er man bare uheldig” og siden da har jeg passet ekstra på manuskripterne, og låner den ikke ud uden skriftlig aftale og orden omkring forsikring.

Kunne aldrig finde på at bebrejde min elskede fader. Aldrig. Ved han blot forsøgte at hjælpe og dette var et uheld. SÅ den er afskrevet og jeg kan kun trøste mig med, at min Jyske Lov hænger forhåbentlig og gør gavn et eller andet ukendt sted.

Er ok med det. Malede jo en serie på 5-7 stykker og har vist små fire halvfærdige i gang af MS 01 Jysk Lov. Det sjove i denne historie, er at mit lille bidrag til Jysk Lov er forsvundet nettop i den borg hvor det blev skabt tilbage i tidlige middelalder. Det more mig lidt til trods 🙂

0