Første udenlandsrejse siden 1993

Første udenlandsrejse siden 1993
Rouen. Ved det sted hvor Jeanne d'Arc blev brændt i 1431
  • Reading time:2 mins read

04.04.2012
Første udenlandsrejse siden 1993

Rouen. Ved det sted hvor Jeanne d’Arc blev brændt i 1431
Er vendt hjem efter en uge i Paris og Rouen Frankrig. Min første udenslands rejse i mange mange år, udover de svenske skove som jeg besøger så ofte muligheden byder sig. Denne rejse var en gave fra min elskede Mette som selv aldrig have varet i byernes by.

Det blev en forunderlig fantastisk oplevelse. Der stod jeg så – lige der hvor Jeanne d’Arc blev brændt i 1431 Rouen som ligger i nordfrankrig.
Turen op til Rouen var en dagsrejse og noget af det mest intense jeg længe har oplevet. Havde sommerfugle i maven og var helt rundt på gulvet til tider.
Her var jeg. Stedet som jeg have læst og læst om i årevis. Det var en af de første rigtige flotte forårs dage hvor alt sprang ud. Jeg var meget forvirret, og fuld af ambivalente følelser.
Men solen bagte og jeg var ubeskrivelig glad. Fik oplevet tårnet hvor hun blev holdt fanget, selve pladsen hvor hun blev brændt, og det vildeste af alt – katedralen hvor jeg opholdt mig inde i lang tid. Fik taget masser af fotos, købt bøger og optaget lydbilleder.
I min middelalder research omkring Jeanne d’arc er dette noget af det største jeg har oplevet til dato. I Paris oplevede jeg selvfølgelig Notre dame et par gange, og mange andre kirker, samt det flotte middelalder museum de har.

0