Grafisk opgave til bogserie

Grafisk opgave til bogserie
Den færdige tegning
  • Reading time:3 mins read

En af de sjældne. En super fed opgave er næsten løst og på vej til forlaget. Fik en fabelagtig spændene og interessant opgave fra min gode bekendt Leila Buchardt Joensson. Jeg mødte Leila på Esrum Kloster middelaldermarked en del år tilbage. Hun er middelalder formidler, kunstner, og forfatter, og vi har udstillet sammen tre gange. En af de fineste mennesker jeg kender. Nå men, opgaven som kom fra Leila er til hendes tredje bog i en trilogi, som foregår 200 før Kristus fødsel. Der er bug for et gennemarbejdet kort nu hvor den nye bog er på vej og de to forrige skal genoptrykkes.

Kortet skal vise stamme-navne territorier og nogle hovedsæder hvor historierne foregår. Vi er keltisk jernalder og kontinentet er Centraleuropa. Da man for det meste sidder og arbejde med algoritmer og danser med Google (SEO) for at tjene ind til det daglige brød, er sådanne en lille opgave jo ganske herligt. Har nydt hvert sekund og brugt min digitale tegneplade flittigt, samt hørt en masse god musik i mine høretelefoner.

Det tog en lille uge at komme frem til resultatet imens babyen og hundeluftning og andre webopgaver skulle løses. Og min fremgangs metode var ren digital. Overvejede i starten at skabe det i hånden, som Leila også kender mig fra. Fra mine Scriptorium værker. Det er sikkert også derfor hun valgte mig. For hun ved hvor fascineret jeg er for patina og gamle dokumenter.

Til at starte med søgte jeg efter et kort online og fandt frem til en anden ret god grafikker der allerede havde skabt et kort som prisis foregik 220 år før Kristus. Det var lavet i vektor grafik og havde de politiske grænser indtegnet. Jeg kontaktede skaberen som er en grafisk designer fra tyskland. Spurgte om lov til at købe hans kort og få tilsendt en version uden vandmærke, samt hans tilladelse til at manipulerer det så det passede ind til det ønskede forfatterinden gerne ville have. Men det var ikke synderlig interesseret i, ikke uden at stille krav om en billion euro. Så efter den korrespondance valgte jeg at skabe det selv.

Jeg fandt mit kort på elskede Archive.org som jeg har brugt maaaange timer på at forsvinde ind i tonsvis af gamle bøger. Dette kort har ikke copyright og kan bruge frit. Flot stor opløsning og perfekt i patina og drøn flot håndtegnet. Der var et lille men. Det var propfyldt med skrift ind over som ikke kunne bruges. Så dedikeret jeg kan være og med lommefilosofien (små skridt er vejen frem) lykkes det efter en lille uge at få “rengjort” kortet, hvorefter jeg kunne tilføje og ligge det ind over Leila gerne ville have.

Opgaven er næsten løst og vi er ved at rette de sidste små detaljer og der arbejdes på “the final version” og vi har nu et kort der kan tilpasses hvert enkelt bog. Og Leila kan bruge det til tryk og foredrag hun holder til tider. En helt igennem favorit opgave 🙂

Viser her de forskellige versioner i processen

Leilas bøger kan købes her

Leilas hjemmeside finder du her

0