Illustration

Det illustrative verdensbillede.

Jeg arbejder med mange forskellige materialer eksempelvis blyant, kul, pensel, tusch, spray og digital tegneplade.

Mit foretrukne tegne/male materiale er nok blyant og akvarel. Alle Scriptorium’s værker er eksempelvis fremstillet i akvarel. Min store inspiration er Svenske Carl Lasson og min mentor i farvelægning, tegneserie skaberen Peter Madsen, som bl.a. kendes for at være skaberen af tegneserie Valhalla.

Op igennem 90’erne arbejde jeg en del med fantasi figurer og landskaber, hvor jeg har hentet inspiration til mange motiver fra de vidunderlig svenske efterårsskove. Har op igennem min ungdom, og så ofte det kan lade sig gøre, besøgt det skønne Småland sammen med min barndomsven Boris Zeichner. I en årerække var det en tradition at efterårsferien forgik i de Svenske troldeskove. Boris havde arvet en skøn lille hytte dybt inde i den tætte skov hvor inspirationen var overalt omkring mig. Hver gang stedet er besøgt har jeg produceret og syslet til jeg segnede, kun afbrudt af lange gåture i den smukke svenske skov.

Figur design

Har skabt alle mulige underlige fantasi væsner og klassiske tegneserie karakterer. Som ung i midt 80’erne forsøgte jeg over en del år, skabe en karriere som tegneserie skaber. Jeg nåede at producerer en stor og flere mindre færdige historie og besøgte min mentor Peter Madsen der lærte mig meget om akvarel farvelægning.

Var kort i kontakt med Disney/Egmont her i Danmark. De havde dog ikke have brug for flere tegnere, men mere gode historie fortællere. Noget jeg ikke lige var interesseret i på det tidspunkt. Jeg illustrerede en bunke forenings og medlemsblade i stedet. Til sidst løb tegneserie drømmen ud i sandet med den nye computers indtog. Blyanten blev skiftet ud med musen pga. der var så stort en behov for game og hjemmeside design.

Lavede også en gennemarbejde tegneserie / børnebog som Forlaget Carlsen A/S viste interesse for. De valgte desværre ikke at gøre det, da salget i tegneserie var kraftig dalende efter mange år succes. Efter det forsøg valgte jeg andre veje, men kunstarten har altid fået mit hjerte til at banke lidt hurtigere. Det blev til en masse små job i stedet for. Strips til forenings blade, figur logos, til alt muligt illustrativt.