Lydoptagelser

Lydoptagelse af middelalder klokke Fanefjord Kirke
Lydoptagelse af middelalder klokke Fanefjord Kirke

Hertz, svingning og lydbølge

Hver gang jeg “ser/hører” en mulighed for en sær, en anderledes lyd, forsøger jeg at “fange” den. Siden jeg var teeager, har jeg samlet på lyde.

Er meget fascineret af vind- og natur-lydlandskaber, som jeg ofte bruger i mine Spacetours. Har igennem mange år optaget samtaler og lavet interviews med venner og bekendte, samt en del koncert optagelser.

Jeg deler en del af mine lydoptagelser via Freesound.org hvor bl.a. musikere og game designere gør brug af mine natur optagelserne; noget som glæder mig meget.

I nogle af mine “lyd-rumrejser” (Spacetours) er tempoet sat helt ned. Frekvenserne er ofte så dybe, at vibrationerne kan få én i en meditativ tilstand. Disse Spacetours kan vare op til en halv time eller mere og er specielt designet til høretelefoner af højere standard.

Jeg mixer lag på lag af diverse lyde og lydeffekter, samt blander mine egne optagelser ind over. Nogle gange arbejder jeg med et bestemt tema og arbejder ud fra en fantasi, hvor jeg forsøger at genskabe et lydbillede, eksempelvis Titanic eller Jeanne d’Arc.

Har igennem tiden arbejdet med lydoptagelser lige fra kassette båndoptagere, senere Mini Disc, derefter D.A.T. I dag bruger jeg ZOOM H4n og Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm.

Mine “spacetours” er skabt til indre flyveture.

Designet specifik til gode høretelefoner som kan afspille de helt dybe frekvenser.

Disse rumrejser er sjovt nok gået hen og blev ret populære i USA og lyttes især af mediterende personer som streamer værkerne flere gange dagligt.