Maria Helleberg – Mille Regretz

Maria Helleberg – Mille Regretz
Brev med teksten Mille Regretz. Realia lavet for forfatteren Maria Helleberg
  • Reading time:2 mins read

Fik en lille og spændene opgave for forfatteren Maria Helleberg. Hun ønskede at få udformet et lille brev med Mille Regretz. Brevet skal bruges som realia når hun er ude og fortælle om sine bøger og holder foredrag. Det skulle passe til hendes roman STORMENE der handler om reformationen. Brevet med de to ord, titlen på sangen, Mille Regretz skulle have en typografi der passer til 1536 og være skrevet på papir, ikke pergament. Typografien skulle passe til tidens letlæselige håndskrift. Ret tæt på vor tids. Faktisk havde de to skrifter – gotisk og moderne, og den moderne bruger de når de skriver latin.

Jeg udarbejde bogstaver enkeltvis en for en og sat dem sammen til den ønskede tekst, så det næsten blev nøjagtig typografien fra Skibbykrøniken som vi havde valg at som udgangspunkt. Det blev malet på ægte håndlavet papir.

Maria skrev: “Der er jo en del håndskrifter i perioden, den klareste og mest moderne finder vi i Skibbykrøniken, som man umiddelbart kan sætte sig til at læse i dag. For sådan skrev man latin i klostrene. (Alle skrev, mænd og kvinder, nogle klart og kønt, andre den værste klo). I denne situation skriver en mand, der i 16 år har haft professionelle skrivere til at udforme enhver tekst, hurtigt og præcist og frem for alt læseligt. Han er i nød og vil meddele sig til den kvinde, han er blevet skilt fra, uden at risikere at hun bliver straffet.”

Det har været en fornøjelse og ganske spændene opgave. Håber Maria får glæde af brevet til hendes arrangementer.

0