Marie. Død og genfødsel

Marie. Død og genfødsel
Søren Bie 25 10 2016. Læser Marie Krøyer breve. Det Kongelige bibliotek
  • Reading time:2 mins read

Død og genfødsel

Så vidt vides, er projektet Marie-krøyer.dk det første initiativ, for en samlet biografisk online udgivelse omkring Marie Krøyer, hendes liv og kunst. Hele projektet er eget finansieret uden tilskud eller økonomisk hjælp andetsteds fra. Det er et selvstudie, frivillig drevet, non-profit projekt. Drevet af ren passion og kærlighed til biografi, kultur & historieformidling.

Men det har ikke været nemt at få denne website op og køre.
Omkring oktober 2015 var projektet 90% klart til at gå online, men så skete uheldet.

Måneders research, web programmering og alt digitalt materiale forsvandt på et øjeblik. Var så uheldig at have et intenst computer nedbrud, som slettede det meste af mit arbejde på få sekunder. Det var et hændeligt uheld. Rod med harddisk med forskellige navne. En misforståelse – et klik.

Der var ingen backup. Den var en del af det som røg også. Efter utallige forsøg på at genskabe det tabte, der gik helt ned i kernen af computeren, og kun lidt dukkede op igen, måtte jeg indse. Slaget var tabt. Det var den nye virkelighed. Og den gjorde ondt.

Projektet gik derefter i dvale. Jeg hev stikket ud og ville vente på jeg igen var sulten på emnet og det store arbejde for at få overblik. Jeg måtte tilbage til reasech, som sjovt nok viste sig at ende op med at være en god ting. De små grå blev stillet til krigsret. Var det nu det jeg kunne huske jeg havde læst førhen? – var det nu det år, dette billede blev skabt osv osv.

Projektet blev derefter langsomt genskabt fra bunden. Jeg fik emnet ind med ske. Havde nu fået gløden tilbage, især med mine ture til det Kongelig bibliotek. Projektet blev gennemført og jeg har siden da kørt med backup konstant. Sådanne et crash, vil jeg forhåbentlig aldrig opleve igen.

0