Oldemors pebernødder og brunkager – en helt anden oplevelse

Oldemors pebernødder og brunkager – en helt anden oplevelse

Dejen skal stå i minimum 2 dage før der bages
1kg sukker
6 dl vand
– koges sammen og køles lidt af

160 g smør
2 ts kanel
1 ts nelliker
1 ts ingefær
– røres i så smøret smelter

3 ts hjortetaksalt
2 æggeblommer
– røres sammen og røres derefter i dejen

revet skal af 2 citrroner
revet skal af 2 appelsiner
1300 g mel
– røres i dejen

[mpc_vc_quote quote=”Tril små kugler som en lillefingernegl. Det tager tid men den husmoderlige flid belønnes.
Bag kagerne ved 190 gr lidt oppe i ovnen i 5-7 min alt efter pebernøddernes størrelse”]

Oldemors skønne karamelagtige brunkager

300 g smør
200 g farin
1½ dl lys sirup
– varmes langsomt op og smeltes sammen uden at koge

½ brev potaske røres ud i ½ kop vand

50 g smuttede og finthakkede mandler
4ts pomeransskal
2 ts vaniliesukker
2 ts revet citronskal
4 ts kanel
1 ts stødte nelliker
500 g mel

Alt sammen røres i sukkerblandingen og står til næste dag .
Bages ved 175 gr på 2. øverste tille 4-5 min alt efter tykkelse

Man kan også rulle dejen i tykke pølser der fryses ned inden de skæres i tynde skiver

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.