Projektet Karneval.dk er lukket ned

Projektet Karneval.dk er lukket ned

“Karnevals lederen” Louise Kubert’s e-mail der var den direkte årsag til Karneval.dk projektet så sig truet og derefter nødsaget til at lukke ned og gå offline.

Efter at have forsøgt at deltage, hjælpe samt bidrage, havde Louise set sig særdeles ondt på ikke bare projektet, men også min person. Jeg oplevede en fæl smædekampagne som hun havde god vind med. Fik e-mail og opringninger fra flere af hendes nyerhvervede “disciple” der gik på: at jeg bare skulle overleverer alt materiale.

Truslen om “sagen” overrages til advokat, som kan læses på sidste linje, blev dråben. Kunne derefter mærke jeg var sat i “bad standing” og en kulde i samba miljøet. Der var ikke længere nogle mening i at deltage aktivt, og jeg valgte at droppe ud og gå en anden vej, efter at have være mere eller mindre aktiv, siden det første karneval i 1982.

Karneval.dk var oprindelig en ren kærlighedserklæring til Det Københavnske Karneval, og projektet stod alene i mange år og var den eneste flagbærer af dette fantastiske kultur event. Projektet var non profit og skabt på eget initiativ samt betalt af egen lomme. Det blev skabt og opbygget over mange år. Der blev brugt en ca. en billiard timer på at opstøve materiale, research, og skanne, hvor jeg nåede at møde en masse fantastiske mennesker som bidrog til projektet.

Det var de danske sambitas egen åbent og uafhængige hjemmeside. Projektet var aldrig i hænderne på de konstant skiftende arrangører, men blev altså tacklet og truet til at lukke. Det var en ære og en kæmpe farverig fornøjelse at give mit bidrag til en unik dansk kultur historie.

Projektet nåede at være online fra 1999 til 2019

Louise Kubert

Screen shots af den sidste version af Karneval.dk.  Projektet lukkede efter mange gode år i foråret 2019