Projektet Karneval.dk er lukket ned

Projektet Karneval.dk er lukket ned

Som den underholdene præsident i USA Trump har, sagt i en skør video på Yotube. Billions and billions and billions…

En billiard timer – der er hvad jeg muligvis har lagt i dette projekt. Karneval.dk – og i på denne dag efter jeg har lukket det hele af og ned, siden er ofline, og jeg har gået mig en ekstra lang tur med hunden for at efterrationaliseret, er det underligt ganske rart. Det er slet ikke melankolsk eller trist. Det er bare. Det var vel nødvendigt og sådan endte eventyret såmænd.

Jeg skrev denne besked på Facebook

Hep sambistas – 1000 tak for denne gang! Projektet Karneval.dkåååå – har efter maaaange overvejelser, valgt at lukke hjemmesiden ned efter maaaange gode år.  Det har været en K Æ M P E ære og stor fornøjelse at forsøge at holde den danske samba og karnevals fanen højt, i håb om at styrke samba miljøet i Danmark. Det var et rent frivilligt og 100% non profit eksperiment, som nu er endt op med tonsvis af fantastiske minder og møder med de skønneste venner og bekendtskaber.

Nu har nye gode kræfter og fanebærer taget over Karnevallet med god vind i ryggen, men efter at have oplevet at hjemmesiden og projektet anses af mange i miljøet, at den gjorde mere skade end gavn, var der ikke længere logik til at forsætte og lysten aftog ganske naturligt til sidst.  

Derfor bukkes og nejes der samt tippes på hatten. Takker dybt for de svedigste rytmer og dansen med de glimtende pailletter og fjer som fløj rundt ved alle shows og parader, jams mv. Det har været en fantastisk rejse og vidunderligt farverigt emne at arbejde med i forsøg på at videre formidle denne unikke danske kultur. Sender hermed en gigantisk tak til alle og enhver der har medvirket og bidraget til projektet. Ingen nævnt ingen glemt. I ved hvem i er 🙂

Projektet har allerede været offline nogle uger nu. Det er nu sjov web kulturhistorie. Ses vi pludselig i din lokale sambaskole eller til et Karneval en dag, så byder jeg nok på en øl eller to 🙂

Alt godt Venlig hilsen Søren Bie  

Lidt info om Karneval.dk

Karneval.dk var en online sammenslutning for danske sambaskoler og karnevalsgrupper med fokus på det Københavnske Karneval. Projektet havde til formål, at give mulighed for nuværende, og tidligere sambaskoler & karnevalsgrupper, at have ét sted samlet online, med alt tilhørende historie og information indenfor det danske karnevals miljø og samba kultur. Projektet Karneval.dk eksisterede siden 1999. Det var lavet i fritiden af ren passion. Det var upartisk og drevet non profit af egen lomme. Projektet var ikke drevet af arrangørerne af CPH Carnival eller Aalborg Karneval

Nu er det tid til at gå nye veje med nye spændende emner og muligvis møde nye interessante personligheder. Har lært meget af dette projekt som startede med intens passion som begyndte helt tilbage i 1982 til det første Karneval i København. Det har også været en rejse hvor jeg lært at kunne samle et hav af løse brikker i et totalt gigantisk puslespil. Har researchet og opdrevet og skannet millioner af billeder og gamle forenings papirer, som vidner denne unikke kultur historie. Sjovt nok, kun en brøkdel af det samlede materiale nåede at komme online. Mængden af emner og materialer som jeg forsøgte at fremvise i en slags online museum nåede egenlig aldrig at ramme der hvor jeg havde min vision til at starte med. Men jeg forsøgte da, og det blev som det blev. Altid i forandring og i udvikling lige som det Københavnske Karneval altid har været.

Jeg har valgt at stoppe og lukker projektet ned, da nye intense kræfter med meget spidse albuer anså projektet som en forhindring for at de kan opnå deres målrettede arrangering af Karnevallet 2019. Efter jeg havde åbnet mit hjem til utallige Taskforce møder hvor jeg tilbød at dele Karneval.dk projektet…. men efterhånden indså jeg, at jeg havde lukket op og lovet lige lidt for meget, lidt lige som Jehovas vidne. Der var noget galt. Pludselig skulle jeg afleverer både selve domæne navnet Karneval.dk og overleverer samtligt materiale på en harddisk som jeg havde samlet i over 10 år.

Jeg fik skriftlige advarsler og det som endte med at værre prikken over i’et – jeg blev truet med advokat hvis jeg ikke gjorde inden en bestemt dato.

En advokat – en sag….. Dat’s it! (begge fuck fingere stritter stadig hårdt når jeg tænker tilbage på de dage)

Da jeg samtidigt i samme uger forinden var blevet beriget med en lille søn slog det alt luften og glæden ud af mig, og man bevist viste det at jeg var i “lykkelige omstændigheder” og så alligevel sendte mig disse “advarsler”. Ja, så forsvandt stille og roligt, hver en støvfnug af karneval passion og logik for at foresætte lysten samt “gløden” til at foresætte arbejdet med Karneval.dk døde simpelthen ind. Man skal vælge sine kampe, har jeg lært. Og denne her forsøgte jeg godt nok at kæmpe, men det tærede så meget på den lille nye families hverdags lykke, at jeg tilsidst indså – at det var det simpelthen ikke det værd. Håndklædet blev kastet. De vandt, Kanevals miljøet tabte.

Min modpart, *suk* – en temmelig dramatisk Rudolf Steiner uddannet, og altid sortklædt evig rygende kvinde, med store fine dådyrsøjne ved navn Luoize Fuckubert, havde allerede gravet en pæn dyb skyttegrav. Hun havde beriget sig med ukritiske og ret naive sambaister, og gjort dem til hendes disciple og kæmpe “hendes sag” Hun kom mig i forkøbet med en flot opbygget smædekampagne imod Karneval.dk og min person som var vanskelig at samarbejde med. Så meget at “kampen” allerede var tabt, der var ingen kompromis og der ville ikke være nogle vindere. Hun ville helt igennem have mig ned med nakken.

Karneval.dk var nu blacklistet af den nye store Karnevals arrangør og hendes disciple. Jeg var nu ilde uset i den del af karnevals miljøet. Og sjovt nok, da Karneval.dk projektets fornemste formål er at samle undergrunds miljøet, men var  pænt placeret og endt i “bad standin…. Tja, så var der ingen anden vej uden om. Karneval.dk lukkede ned officielt d. 6 april 2019 efter at have været online siden 1999. Længe leve Kluoise Fuckbert. Den store Karnevals redder.

Måske kan man opfatte, at jeg muligvis er en lille smule bitter. Men som jeg skrev i starten, faktisk har jeg været glad hele dagen over min beslutning. Presset på mine skuldre har lette sig og freden har indfundet i det lille hjem, hvor min skønne 11 ugers baby, ligger her ved min side og gumler løs på sin sut. Ganske pænt udvidende, at verden han skal vokse op i, kan til tider virke som en stor komisk TV novelle.

Hvad der skal ske med alt materialet som jeg har brugt “billions and billions” timer på at researche på, må guderne vide. Måske om en del år, hvis der kommer ro og Lufisse Schuberts er formodentlig er glemt af intethedens karma, så kan Københavns Karnevals historie igen, komme online måske i en helt ny konstellation. Hun har i hvert fald formået at gøre sig selv til en del af den.

Så sådan endte det eventyr.

Nye spænde projekter fornemmes allerede i horisonten.

Louise Kubert’s email som er årsagen til Karneval.dk projektet måtte slukke og lukke ned efter at have været online siden 1999.

Louise Kubert

Screen shots af den sidste version af Karneval.dk forår 2019