Sanserne og tanker når man maler

Sanserne og tanker når man maler
  • Reading time:2 mins read

23.06.2009

Har lige besøgt Esrum middelaldermarked i weekenden. Dejlig oplevelse som altid. Fik talt med en del medvirkende og mødte blandt andet en fru V. Leila Jönsson, en helt ny og meget dygtig ikon maler, som kun har været i gang i kort tid. Imponerende flotte malerier hun præsenterede på marked. Vi fik en god samtale om motiver, farver, pensler. Hun er en god formidler af det gode gamle fag. God oplevelse ud over alt det skønne liv der var. Holder meget af dette marked. Altid en fornøjelse at besøge.

Maler stadig på manuskript 5. Der er i alt 32 sider så det er noget af et arbejde. Har desværre ikke kunne arbejde så meget med Textura som jeg gerne ville da andet arbejde trængte sig på, men nu kører jeg heldigvis, mere eller mindre på fuld tid igen.

Har fundet en nu metode at få malerprocessen til at blive mere intens. Dvs. jeg har fundet ud af at, hvis jeg hører natur lyd optagelser, og ikke alm. musik i alle dens afarter, gør det noget anderledes. Natur lyde, som er af lang længe og optaget i høj høj kvalitet, “renser” på en måde sanserne, og tankerne når man maler, bliver lige som mere enkelt og rene. Det er lidt filosofisk måske, men der er forskel, hvis der eksempelvis høres jazz, techno, eller lyden af vinden i Alaskas dybe skove.

0