Studietur til Paris & Orléans Frankrig

Studietur til Paris & Orléans Frankrig
  • Reading time:2 mins read

02.04.2013
Studietur til Paris & Orléans Frankrig.
En iskold tur til det franske land, på kildejagt og indsamling af materialer. En stor oplevelse som jeg lææææænge havde fantaseret at opleve en gang. Endelig. Fik gennemfotograferet, med det kamera udstyr vi nu havde til rådighed. Vi besøgte alle de historiske stedet vi kunne opdrive, hvor Jeanne d’Arc havde trådt sine fodspor små 600 år tidligere. Jeg slæbte alt hvad jeg kunne opdrive af bøger med hjem. Noget jeg allerede har haft stor glæde af i mine studier med Jeanne.

National biblioteket
Til min store glæde blev jeg positiv modtaget på National biblioteket. Et yderst hjælpsom personale viste det berømte manuskript frem og gav mig ovenikøbet et par små litterære gaver omkring Jeanne. Helt fantastisk imødekommende. Selvom man egentlig ikke måtte tage fotografier af manuskriptet, fik vi lov. Så ikke resten af muset, da man underligt nok blev så mærkelig udmattet. Sikkert fordi man i så mange år har fantaseret om lige dette manuskript, og så endelig se det med egne øjne og ikke kun i bøger og på billeder på en skræm. Stor, stor oplevelse.

Orléans turen et par dage efter, var en iskold tur, der kostede en pæn lang snude derefter. Her havde Jeanne sin første store sejer over englænderne. Over på “den anden side” af broen hvor selve slaget forgik, var vi et par timer i småregn. Her fik jeg fanget og følt lidt hvordan scenariet må havet været. Nu havde jeg læst såååå meget om lige dette sted på moder jord, og nu stod jeg her. Det smukke Katedral var som en isboks, en fryser. Man kunne se ens ånde. En intens oplevelse. Her havde hun gået. Her havde de alle bedt. Jeg var konstant måløs.

Vi fik set andre steder hvor hun havde boet mv. huset var godt nok genopført da det blev som så meget andet i byen, sønderbombet af tyskerne under andens verdenskrig. Da vi fandt toget til Paris atter en gang lignede vi små blå smølfer. Dagen efter blev vi hjemme i sengen, tog karbad og spiste lækkert. En fantastisk men udmattende tur.

0