www.bafodomundo.dk

You are currently viewing www.bafodomundo.dk
  • Reading time:4 mins read

Endnu en sommer hygge webopgave som jeg længe har ventet på at få optimeret. Det er min sambaskoles hjemmeside www.bafodomundo.dk som seriøst trængte til en ordentligt makeover. Da dette også er en pro bono opgave har det stået nederst på listen. Så i de stille stunder hvor tiden nærmest var gået i stå her i København, nu hvor alle holdte sommerferie og jeg have nogle timer til overs spredt igennem juli, ja så var det bare om at komme i gang.

Jeg havde lavet den første version af hjemmesiden, men den var ikke gennemarbejdet og der var udeladt en masse. Især ordentlig fotos. Da det nu er så et fantastisk farverigt tema at arbejde med var det noget jeg havde det ikke så fedt med. Nu hvor der endelig var lidt tid til overs, dukkede jeg ned i mit kæmpe karnevals arkiv som jeg har opbygget over mange år i forbindelse med Karneval.dk projektet.

Det tog næsten tre uger at finde frem til de næsten 800 fotos man nu kan se på hjemmesiden. Et kæmpe sorterings arbejde og opsætning. Derudover kom der nu også både video og lyd på siden. Jeg har kælet specifikt med designet og brugt farverne pink og lyserød. Det var lidt oplagt at bruge dem da det er skolens officielle farver.

En anden ret stor ting, nok mest for mit vedkommende, er at historie siden har som den første sambaskole en komplet oversigt år for år. Noget som ikke har eksisteret førhen. Jeg har brugt ekstrem meget tid på at researche mig frem til info og nu er det endelig lykkes. Tonsvis af gamle forenings referater mv. har jeg læst igennem, igen fra mit eget arkiv.

Jeg håber skolen for glæde af den nye hjemmeside, både aktive og nye samt gamle medlemmer. Dog er siden hostet på en server som er helt ufattelig langsom. Noget som gjorde arbejd processen ulideligt til tider. Hver side loader såååå langsomt, så hver hver enkelt lille justering eller tilføjelse, måtte jeg vitterligt væbne mig med en ordentlig portion tålmodighed. Har været i dialog med udbyderen som har forsøgt at gøre hvad de kan, men de har altså bare ikke de hurtigste servere desværre, ikke i forhold hvad der er standard i dag.

Men det var en kæmpe fornøjelse at arbejde med og endelig få vist frem de mange vandvittige flotte billeder.