www.bafodomundo.dk

www.bafodomundo.dk
  • Reading time:2 mins read

Denne pro bono opgave (endnu en) skulle påtog jeg mig i august 2017. Først her i marts fandt foreningen frem til koder og en server løsning og arbejdet kunne komme i gang.  Hjemmesiden er for foreningen Sambaskolen Bafo do Mundo som jeg har været med i de sidste 10 år. Det var en meget gammelt hjemmeside bygget på en online editor og den var gået i stå. Tror kun få besøgte siden. Endnu en Facebook “overtagelse” som vil sige, at jeg har oplevet førhen at hjemmesider står stille og ikke bruges/besøges da Facebook bruges i stedet. Noget som jeg syntes er ærgerligt.

Nå men, layout og funktionaliteten var stagneret. Min opgave var at få den op og køre og i wordpress. Da det endelig lykkes og det rigtige tema var fundet gik det stærkt. Alt indhold blev overført ret hurtigt. Alle blog indlæg som gik helt tilbage til 2009 kom også med. Derefter kom der en ny administrator på som overtog det grafiske og lavede et flot slideshow på forsiden med video. Det er så første gang jeg oplever flere der er med til at udforme et webprojekt. Drøn interessant at opleve en hjemmeside udvikle sig løbende. Det er meningen der skal være en del administratorer på fremover.

En af de nye tiltag som jeg ikke har arbejdet med førhen er en ny forum del som ikke er online endnu, da det stadig er på eksperiment-stadiet. Jeg har længe haft lyst til at lære den funktionalitet at kende. Om det kommer op og køre og vil blive brugt at medlemmerne (får dem væk fra Facebook) vil tiden vise. Det er nemlig ikke alle foreningens medlemmer der bruger Facebook. Vi gør et forsøg.

0