www.Jeanne-darc.info

Jeanne-darc.info

Præcis og afbalanceret historieformidling

Fransk helgeninde og hærfører fra Hundredårskrigen. Brændt på bålet som kætter i Rouen 1431. En af de tidligste og i dag største hjemmesider omkring Jeanne d’Arc (1412-1431)

www.Jeanne-darc.info

Projektet tilbyder alle et spændende og autentisk indblik i en specifik tid i verdenshistorien, der giver historikere, studerende, kunstnere, filmskabere m.v. så præcise kilder til referencemateriale som muligt. Projektets grundlæggende princip er open source. At producere et historisk arkiv om Jeanne d’Arc og nogle kilder for Hundredårskrigen. Det specifikke mål er, at give en præcis og afbalanceret historie med input fra så mange kilder som muligt, samt maksimal adgang til resultaterne for enhver, der måtte være interesseret.

Et af motiverne for oprettelsen af projektet Jeanne-darc.info er troen på, at historiske oplysninger ikke skal være hemmelige og kun kunne ses af nogle få privilegerede, der er heldige nok til at have adgang til et bestemt museum/universitet.

Det er et ikke-religiøst og ikke-politisk projekt, som har til hensigt at bringe middelalder studier ud til et bredere publikum på verdensplan, tilgængeligt for alle via internettet. Projektet har været årtier undervejs og forbedres og udvikles løbende. Jeg anser det som et af mine “flagskibe” indenfor hvad jeg har produceret mest pga det dagligt besøges og bruges af mange verden over.

Projektet eksisterer kun elektronisk og er ren engelsksproget. Hele projektet er eget finansieret uden tilskud eller økonomisk hjælp andetsteds fra. Det er et selvstudie, frivillig drevet, non-profit projekt. Drevet af ren passion og kærlighed til biografi, kultur & historieformidling.