www.Karneval.dk

www.Karneval.dk

Historien om Københavns Karneval

Dette webprojekt var et stort online portal som havde fokus på det Københavns karneval hvis rødder går helt tilbage til 1982, samt de danske Sambaskoler og Fastelavns traditionen.

Kulturformidling & dansk kulturhistorie

Karneval.dk var græsrøddernes egen site, også kendt som ”sambistas”, som står for selve underholdningen via musik og dans i parader og sceneshows.

Da foreningen Karneval i Købehavn (K.I.K.) kastede håndklædet i ringen i 2008, fik jeg overdraget domæne navnet så det ikke gik tabt efter foreningen desværre måtte erklæret sig konkurs. Kort tid efter gik jeg i gang på eget imitativ, med at skabe portalen, som senere viste sig at skulle tage ufattelig lang tid at opbygge.

Pga. de mange skiftende arrangører/foreninger i det Københavnske Karneval skulle dette webprojekt bevist drives uafhængigt og privat. Derfor kunne det så også kun skabet i fritiden og være ulønnet.

Projektet havde til formål, at give mulighed for sambaskoler og grupper samt diverse foreninger m.v. at have ét sted online, med alt information om hvad der foregik indenfor det danske karnevals miljø samlet her.

Det tog mig ca. fire år på research alene og søgen efter materiale, og her mødte jeg dejligt mange som støttede projektet med bidrag i form af gamle røver historier, støvede kasser og mapper med masser af gamle fotos, foreningsblade, badges, plakater, flyers osv.

Projektet eksisterede fra 2008 til april 2019.