www.Marie-krøyer.dk

www.Marie-krøyer.dk

Kultur & historieformidling

Web projektet Marie-krøyer.dk var det første initiativ, for en samlet biografisk online udgivelse omkring Marie Krøyer, hendes liv og kunst.

www.Marie-krøyer.dk

Arbejdet med dette projekt opstod direkte i kølvandet af mine andre biografiske online projekter: Gustavwiedselskabet.dk og mit eget flagskib Jeanne-darc.info Jeg havde fået i gave og læst den gode bog “Balladen om Marie” skrevet af Anastassia Arnold. Så filmen af Bille August, men ville gerne se og vide mere.  Så jeg forsøgte at finde lidt mere information. Var ellers helt sikkert på, at der både fandtes en hjemmeside og en masse information omkring Marie Krøyer online. Men det viste sig at være yderst sporadisk og faktisk var det meste jeg kunne opdrive, kun at finde på det engelske Wikipedia. Det undrede mig. Var der vitterlig ingen der havde viderefortalt hendes historie på internettet? – åbenbart ikke.

Så en dag i marts 2013, prøvede jeg tilfældigt at søge efter domæne navnet marie-krøyer.dk med ø i Krøyer. Til min store overraskelse var domæne navnet var ledigt. Grundstenen var dermed lagt og jeg erhvervede mig det derefter. På det tidspunkt viste jeg ikke hvor omfattende det ville gå hen og blive. Først hen af maj i 2015, kunne jeg finde tid og ro og jeg påbegyndte projektet med mange måneders research og sortering af værker og fotos. Programmering og opsætning af layout.

Død og genfødsel

Omkring oktober 2015 var projektet 90% klart til at gå online, men så skete uheldet. Måneders research, web programmering og alt digitalt materiale forsvandt. Et intenst computer nedbrud, slettede det meste arbejde på få sekunder. Det var et hændeligt uheld, og der var ingen backup. Projektet gik derefter i dvale, og blev derefter langsomt genskabt fra bunden.

Så vidt vides, er projektet Marie-krøyer.dk det første initiativ, for en samlet biografisk online udgivelse omkring Marie Krøyer, hendes liv og kunst. Hele projektet er eget finansieret uden tilskud eller økonomisk hjælp andetsteds fra. Det er et selvstudie, frivillig drevet, non-profit projekt. Drevet af ren passion og kærlighed til biografi, kultur & historieformidling.

Projektet blev oprettet og grundlagt 19. marts 2013 og kom online sept. 2016